STOP – UCIDERII – ANIMALELOR

stopcruelty1

In fermele de blana din intreaga lume peste 50 de milioane de animale salbatice precum nurcile, vulpile sau chinchilla sunt ucise in fiecare an pentru haine de blana sau accesorii „rafinate”.
                                                                                                                                              

 pleasegiveusachancebeourvoice2

Desi pare greu de crezut, chiar si in Romania exista ferme in care animalele sunt supuse unui chin continuu si apoi omorate pentru blana.
Crescute in custi inguste si inghesuite de sarma, acestea traiesc in conditii de stres permanent, toate fiind prin natura lor, animale solitare care se misca in spatii mari, in salbaticie.
mink farm
Fiecare nurca, de exemplu, isi petrece toata viata intr-o cusca de doar 30/70 centimetri. In aceasta este plasata o cutie pentru locuit cam de marimea unei cutii pentru pantofi.
Custile sunt agatate la o jumatate de metru deasupra pamantului in siruri lungi, pentru ca excrementele si urina sa se scurga din cusca astfel incat blana sa nu fie murdarita. In aceste conditii, animalele, al caror miros este extrem de dezvoltat, sunt expuse in continuu unui miros insuportabil. Totodata, din cauza podelei din sarma, labutele animalelor sunt deseori ranite.

 

mink farm

Asigurarea unor conditii in care animalele sa isi poata manifesta comportamentul natural, este deci, exclusa din start. Cataratul, vanatul, inotul sau sapatul unei vizuini in cazul vulpilor, manifestari native ale acestor specii, sunt imposibile in aceste conditii.  

Din aceasta cauza, majoritatea animalelor tinute in fermele de blana, sufera tulburari comportamentale grave (automutilarea si stereotipia – repetarea automata a acelorasi gesturi).

anigif2

 

 

 

 

               

 

Probabil ca daca animalele ar fi cuvantatoare, ar spune :

askingforchance

Eu zic ca merita sa le dam o sansa. Merita sa traiasca in libertate

polardm1903_468x3801

 

 

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s