Poza anului 2008,- UNICEF

Pe 18 decembrie 2008 fotografa belgiana Alice Smeets, 21 ani,  a fost desemnata castigatoarea UNICEF pentru poza anului 2008.

Am sa prezint mai jos top 3 poze alese de UNICEF pe anul 2008.

Locul 1 : Poza anului 2008

Growing-up in Haiti

Poza arata o fata care trece prin mocirla unui cartier saracacios din Port-au-Prince, capitala statului Haiti. Doi porci rama in gunoi, ea paseste desculta prin mocirla iar cerul albastru se reflecta in baltoaca cartierului din Port-au-Prince.

In ciuda mizeriei, fata poarta cu mandrie o rochita de sarbatoare.

„Fotografia ne arata curajul si energia unei fetite care creste in fata adversitatii. Copii din cele mai sarace cartiere dovedesc ca au o  mare rezistenta”- a declarat Eva Luise Köhler, prima doamna a Germaniei si patroana UNICEF din Germania.

Haiti este cea mai saraca tara din emisfera vestica si una dintre cele mai sarace tari din lume. Jumatate dintre locuitori sunt tineri sub 18 ani, iar 4 din 10 copii traiesc intr-o saracie absoluta. Oamenii traiesc inconjurati de gunoaie  urat mirositoare, nu au locuri de munca si nu au apa potabila.

Locul 2

010201386260002

Locul al 2-lea i-a revenit fotografului israelian Oded Bality de la Associated Press. Fotografia a fost facuta in Mai 2008, la 10 zile dupa producerea cutremurului din provincia chineza Sichuan, si ii arata pe supravietuitori, inclusiv copii, cum stau la rand, astepand sa primeasca mancare.

Locul 3

GB2767_18

Fotograful ungar  Balazs Gardi a obtinut locul al 3lea cu  aceasta poza in care se poate vedea cum un barbat afgan, din provincia Kunar,  tine in brate un copil ranit. Fotografia evidentiaza faptul ca regiunea Kunar este una din cele mai periculoase provincii din lume, civilii fiind adeseori tinte ale violentelor.

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s