Un tablou al pacii

A fost odata un rege care a oferit un premiu in intreaga tara : el ii invita pe toti artistii sa picteze pacea, iar cel mai bun tablou urmand sa fie recompensat cu o suma consistenta.

Artistii au inceput sa munceasca cu zel si dupa ce si-au terminat picturile , s-au prezentat la palatul regal pentru a-i arata regelui creatiile pe care le realizasera. Dintre toate tablourile, regelui ii placura doar doua. El trebuia sa aleaga acum intre aceste doua tablouri.

Primul era o reproducere perfecta a unui lac linistit. In lac se oglindeau muntii pitoresti (care inconjurau lacul ), iar in apa acestui lac se putea regasi fiecare norisor care brazda bolta cereasca. Toti cei care au vazut tabloul s-au gandit imediat la pace.

Cel de-al 2-lea tablou era cu totul altfel. Si aici se vedeau muntii insa acestia erau crapati, aspri si reci. Norii cenusii ai cerului se deplasau deasupra muntilor si puteai sa vezi de asemenea ploaia care cade, fulgerul care tasneste si tunetul care bubuie. Pe unul dintre munti, o cascada care vuia, se afunda in adancime.  Dintre cei care au vazut tabloul, niciunul nu a crezut ca acest tablou poate exprima atmosfera pacii.

Insa regele a remarcat in spatele cascadei un tufis care a crescut pe peretele crapat al stancilor. In acest tufis, o pasare si-a construit cuibusorul. Pe o vreme rea si intr-un loc neospitalier, pasarea statea pe cuibusorul sau – in perfecta pace.

Care tablou a fost premiat ?

Regele a ales cel de-al 2-lea tablou si si-a motivat decizia astfel : nu va lasati indusi in eroare de tablourile frumoase. Nu este nevoie de pace acolo unde nu exista nicio problema si nicio lupta. Pacea adevarata aduce speranta si asta inseamna in primul rand ca trebuie sa ramai linistit si pasnic in inima proprie, chiar si in cele mai dificile circumstante si provocari pe care le intalnesti de-a lungul vietii.

Etichete: , , ,

Un răspuns to “Un tablou al pacii”

  1. Trasca Alexandra Says:

    domnule profesor pacea nu se poate picta , canta, ea se poate simti in adancul sufletului…
    pacea este floarea ce ne rasare in suflet atunci cand orice speranta e pierduta…
    pacea este esenta vietii pe care multi nu o gusta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s