Viata … de la capat

Dacă ai avea ocazia să-ţi retrăiesti viata si să repeţi exact prin ceea ce ai trecut, ai mai face-o?

In cazul în care spui DA, imaginează-ţi cum te-ai intoarce imediat atunci când implineai 5 ani şi ai trăi zi de zi exact la fel, fără a avea ocazia de a schimba ceva si fără a sti ce te aşteaptă si, de asemenea, fără a avea avantajul înţelepciunii actuale. Trebuie doar să retraieşti acelaşi talmeş-balmeş. Apoi, când revii la prezent, viata ta să continue ca mai înainte. Ai face acest lucru?

Această întrebare se referă în mod direct la randamentul Eficient. Cu cât te amuză mai mult să faci un anumit lucru, cu atât ai să-l faci mai bine. Cu cat găseşti mai multă bucurie în existenţa ta, cu atât vei reuşi mai bine in carieră, în privinţa planurilor financiare precum şi în viaţa de familie şi în viaţa socială. Cu cât vei considera că viaţa ta este o experientă care te îmbogăţeşte şi nu o corvoadă, cu atât vei avea mai multă energie şi mai multă pasiune pentru viaţă.

Unii dintre noi poate am zice că am trăit cu bucurie fiecare clipă palpitantă şi am da orice să o luăm de la capăt. Altii poate ar spune că n-ar avea nicio obiecţie să-şi retrăiască viată doar că ar vrea să corecteze anumite greşeli pe care le-au făcut în trecut.Totodată, sunt convins că  mulţi oameni ar mărturisi că viaţa lor a fost o povară, o luptă acerbă şi, decât să şi-o retrăiască, mai bine şi-ar incerca norocul în viitor sau eventual ar prefera să nu se fi născut.

In ceea ce mă priveşte, dacă ar fi să-mi retrăiesc viaţa probabil aş face aceleaşi greşeli, insă le-aş face mai devreme .

3 răspunsuri to “Viata … de la capat”

 1. firstname008 Says:

  ai pocnit o cu postul asta. Bravo!!!

 2. Ionuţ Dumitru Says:

  Nu cred că există cineva care dacă ar avea oportunitatea să repare o greşeală a trecutului, în trecut, n-ar face-o.

  offtopic:La mulţi ani Georgian !
  P.S. Nu-mi mai edita comentariile că te alerg 🙂

 3. Dogaru Says:

  Probabil ca daca as avea ocazia sa imi reiau viata de la capat…as face cu siguranta aceleasi greseli…sunt genul de persoana caruia nui place sa regrete absolut nimik din ce face…
  Viata e scurta trebuie traita din plin…daca pierdem timpu gandindu-ne zilnic ca nu trebuia sa facem aia,sau cum ar fi fost daca as fi facut aia sau daca n-as fi facut aia…irosim minute importante din viata…asa k traiti clipa…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s